Hogweed Silhouette Skirt

This has been a nice and quiet weekend. Saturday, I traced and sewed a skirt for Ronja, using a half panama fabric, that I’ve used previously. It’s a nice heavy quality, which makes the skirt stand out a little bit, and I like it a lot.

Doing a little dance 

I edged it with bias tape, and used the same bias tape to edge the pocket. I did use a pattern for the shape of the skirt, but I altered it so much that it would be difficult to recognise it. However, the base was Onion 20021, without the top binder, and with a cased elastic for waist instead of rib. The pocket was made at Ronja’s request – they just love pockets at that age, don’t they? She did a little dance while modeling, and I can assure you she’s trying to look princessy!

Hogweed Silhouette Skirt - mosaic 

As little as I followed the pattern, I still should’ve drafted my own or found one that was meant for wovens. This one is meant for knits, and it would be great if it had just a bit more ease at the waist line. It’s fine once it’s on, but it could be easier for Ronja to put on and take off.

And now I’m on to finishing something else, that I started yesterday.

17 comments

 1. Ulla V. says:

  Sikke en sød nederdel – det må være en som rigtig kan strutte i dans ;0) Også er jeg vild med at lommen er i et helt andet stof, end det andet. Super lige stikninger langs skråbåndet må jeg sige!! ;0)

  Hvis du leder efter et rigtig godt nederdel mønster til faste stoffer, så prøv evt. at se her på “Lazy days skirt” fra Oliver + s mønstre:
  http://www.oliverands.com/patterns/Oliver+SLazyDaysSkirt.pdf

  (Hvis linket ikke virker, så finder du det på deres blog under free patterns…)

 2. Natalie says:

  This is just so cute. I love the shape of it on her. It looks beautiful on! I have that pattern in my stack of patterns I want to make soon. 🙂

 3. Marina says:

  Det er simpelthen den skønneste nederdel. Jeg kan godt forstå hun føler sig som en princesse. Når jeg kikker på dine ting får jeg sådan lyst til at eje en god symaskine. Jeg har faktisk én men den er lidt i stykker og hopper uventet fra stingtype til stingtype og bryder sig faktisk slet ikke om at sy lige. Derfor dur den kun til at lave legetøj, udklædningstøj og den slags hvor det ikke gør så meget hvordan syningerne ser ud.

 4. Astrid says:

  Jeannine – I love quiet weekends. 🙂

  Ulla – tusinde tak, og tak for linket, det mønster skal jeg da prøve! Jeg har ikke prøvet nogen mønstre fra Oliver + S endnu, men jeg kan faktisk ret godt lide dem – mange søde faconer imellem. 🙂 Og selvfølgelig er det i orden – det er slet ikke min, jeg fandt den på Badut! 😉

  Natalie – thanks! 😉

  Marina – Tak skal du have! Jeg er altså også bare rigtig glad for min symaskine – den har helt klart tjent sig hjem alene i arbejdsglæde! 😉

 5. Karen says:

  Tak for kommentar på min blog…sjovt, for jeg havde været inde og kigge på alle dine link til “mit” stof i formiddags….det er ikke så få gange du viser noget stof jeg har “lavet”. Dejligt at se det også kan bruges til tøj.
  Du har en rigtig fin blog hvor jeg tit er på besøg.

  Karen

 6. dana says:

  oh, this is so great! love it all (as usual :))…the fabric, the pattern, even the cute little ribbon/tag you put in there. I’m going to try this idea. I’ve been making too many gathered skirts. I need a new vision. I like yours!

 7. Astrid says:

  Karen – Tusinde tak skal du have! Du laver nogle gennemført lækre ting, så selvfølgelig kan jeg da ikke stå for dem! 🙂

  Dana – You’re so sweet! Your skirts are the cutest, so I’m willing to switch projects! 🙂 I think I’ll be making a gathered skirt before long!

  Naomi – Thank you! The tag is part of a Farbenmix ribbon – they’re pricy, but they are so cute, and you have for lots of little tags in a yard… 😉

  Rosanna – Tusinde tak skal du have! 🙂

  Katharina – Tak skal du have! 😉

  Rosanna –

  Katharina –

 8. Jeannet says:

  Kære Astrid.

  Du inspirede mig da jeg så denne skønne nederdel.
  jeg har netop syet en til en gave som min store søn skal give i morgen til en pige fra hans børnehave.
  Jeg håber det er okey at jeg har henvist til din fantastiske blog på min egen.
  Kh Jeannet

 9. Astrid says:

  Jeannet – du kan sørme tro, at det er ok – og din nederdel er da bare supersød! Fantastisk ting at give i gave i øvrigt – dejlig idé! 🙂

 10. Fiona says:

  This is such a delightful skirt, I have three young girls who would love one just like it. You are very talented!!

A penny for your thoughts?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.