The Nature of Modeling

Iris

When I came home with the girls this afternoon, it was windy, but still very nice weather. It may not have been quite warm enough for Ronja’s new summer dress, but she really wanted to try it on, and I didn’t put up much of a fight.

It’s getting more difficult to take good pictures of her. I don’t mean that she’s growing to be less beautiful, but she’s becoming increasingly conscious, meaning that the second I get out the camera, she starts to pose. Now, I may be difficult that way, but I don’t want children to be posing in pictures. I’d much rather get a shot of our girls quietly (or loudly – I did say our girls) playing by themselves, totally consumed in whatever role they’re into at the time. The nature of modeled shots definitely makes this challenging, but with Ronja’s present conscious modeling-mode, that’s just plain impossible. She makes funny movements with arms and legs, that are supposed to resemble a cross between what she has seen in magazines and the neverending grace of the princesses of “Barbie and the 12 Dancing Princesses”. Ehhmmm – hopefully that’ll all get better with age. 😉

I like this one, though – and there she is wearing her new sunflower dress.

Behind the leaves

There’s nothing pink about it – and she loves it all the same! There’s another one here where it’s a bit easier to actually see the dress.

9 comments

 1. Rohaise says:

  What a lovely photo and what a great dress. I discovered your site about a week ago and I am so impressed with your sewing. Did you really only start sewing just a couple of years ago?

  I learnt at school but in the twenty years since then I haven’t been near a sewing machine. Now I have a young daughter and would love to make her clothes. Your site is really inspiring me to have a go.

 2. Lisa says:

  The Sunfloweer dress is beautiful – as is your model! I agree that children get harder to photograph as they get older – even worse as teenagers!!

 3. Rikke says:

  Den er rigtig sød på, og den blå farve er bare god til Ronja, det må hun opdage en dag;-) Sjovt at hun poserer, Nelle er allerede begyndt at smile meget fjollet når hun ser kameraret, eller demonstrativt kigge ned. Sp jeg kan udemærket sætte mig ind i dit “problem”

  kram

 4. Jeannet says:

  Kære Astrid.

  Ikke for noget men hold k… hvor er den flot. Sikke noget stof og så er hun jo så yndig.
  Det stof må jeg se om jeg kan få fingre i(o:

  Chicken pants modellen er nu ligeså nuttet.Tak for billederne.
  Med alt det du syr og løber har du vel dårlig tid til at arbejde(o:
  Nå men jeg har jo ikke piger så det tøj jeg syr til piger er noget jeg sælger og så må jeg klæde mine egne drenge på med lidt sejt tøj. Kender godt det der med at de kære børn ikke vil fotograferes. Den ældste jeg har kan i øjeblikket ikke lave andet end mærkelige ansigter og den lille løber hen og tager kameraet når jeg vil tage billeder.
  Jeg bliver sgu(undskyld) så glad når jeg læser med her.
  Kh Jeannet

 5. Marina says:

  Hun er så smuk. Det er næsten som om der er lys inden i hende på alle de billeder du tager. At hun poserer er vel meget naturligt, tror du ikke de fleste piger i den alder er sådan?

  Kjolen er som alt det andet du syr vidunderlig. Så smuk. SUK.

 6. Yvonne says:

  Isn’t she just gorgeous in the pretty not pink dress!

  Haven’t stopped by in a while Astrid. I don’t know why but Bloglines doesn’t seem to be updating your feeds for me!

 7. Astrid says:

  All of you – just want to say, that all of your comments put a smile on my face! I feel so lucky to have all of you wonderful readers – THANK YOU! 🙂

  Rohaise – thank you so much! I did start a little less than a year and a half ago, and I have learned that if you follow the instructions, use your common sense, take it slow, and remember to iron (!), it really isn’t that hard. You should definitely make clothes for your daughter, it is wonderfully satisfactory and fun! By the way, my history is the same – haven’t sewn since school. 🙂

  Lisa – thank you, girl! 😉

  Rikke – ja, jeg er altså også vild med stoffet og farverne. De bliver svært bevidste i Nelles (og Fridas) alder – det kommer tydeligt til udtryk!

  loviesformybabies – thank you so much, that is really sweet of you! I’ll get back to that!

  Ria – thank you! 🙂

  Jeannet – tusinde tak skal du have, det var altså bare en sød kommentar! Stoffet gør altså det hele, for kjolen er bare så enkel at sy. Haha, jeg løber ikke så meget for tiden, for jeg går jo netop også på arbejde, men det har jeg nu tænkt mig at optrappe – det giver jo også energi. Tak altså – jeg bliver sg* også glad af at læse dine kommentarer!

  Marina – du varmer mit moderhjerte. Jeg synes jo også, at Ronja er dejlig, men man er jo nok lidt forudindtaget – det er dejligt, at der er andre, der kan se det hos hende, som man selv kan se! og det gør det bestemt ikke ringere, at det kommer fra dig! Tak! 😉

  Yvonne – I hope the feed will start working for you, but I’m glad you stopped by! Thanks! 🙂

A penny for your thoughts?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.