Two teeth and a romper

Frida had her first two teeth yesterday. She likes it symmetric, I guess – can’t have the mess of getting one tooth at a time. And well, ever since yesterday, she has been attacking her food in stead of just opening her mouth. When the spoon approaches, she throws herself forward in the chair, biting the spoon when it enters her mouth. She doesn’t get the target right every time, though, and oat meal in one eye isn’t all that pretty…  😉 I don’t know if the teeth make her believe that she is a predator that has to attack and bring down the porridge before she eats it – but anyway she looks hilarious, and I have a good laugh while feeding her!

Girl's romper - mosaic 

So this morning I finished a girl’s romper that I started sewing yesterday. And it really is a girl’s romper – very girly fabric from Sandi Henderson and a sunflower appliqué on the back – which I’m totally thrilled about. I wanted it to be cheerful and colourful, and I think I achieved that! I left out the frills, since they’re not very much my style. The romper is from the Ottobre issue 03/07, and I really like the way it turned out! The only thing I’m not so fond of is the front pocket – the shape isn’t quite as it should be, because I didn’t manage to get the edge at its bottom rounded enough. Furthermore, if I were to make this pattern again, I think I would make the pocket slightly bigger, so that the proportions were nicer. Otherwise I would just use a decorative tag instead – like the example given in Ottobre for the boy’s model.

Frida modeling the girl's romper 

I meant for the romper to be used for all this warm weather we have been having, so naturally today it isn’t warm at all, and it’s really windy… It fits her perfectly, but a good thing is that it’s expandable by two extra buttons – it’ll last a while yet before she outgrows it. I definitely recommend this pattern!

19 comments

 1. Ulla says:

  Hvor fint hun sidder der i sit nye sommertøj.

  Jeg kan rigtig godt lide farverne og snittet, og har selv syet dette mønster i en drengeudgave – i mælkedrengestriber med et lille broderi på fronten.

  Der er et dejligt mønster og kombinationen af de stoffer du har brugt, er rigtig god. Jeg er helt vild med din applikation…

  Og tillykke med de 2 tænder ;0)

 2. Mormor says:

  FLOT!
  – og tænderne … hendes ældste morbrors første to tænder gjorde det endeligt af med amningen 🙂

 3. Karen says:

  What a beautiful outfit for a beautiful girl! Isn’t that just the way with weather? I designed these fantastic pants and now it’s close to 100 degees (F, obviously!) every day. Friday looks lovely and cheerful as always. Great work!

 4. Astrid says:

  Ulla – tusinde tak! Ja – det er et rigtig godt mønster – de sidder supergodt på hende, og jeg tror, at det er den mest anvendelige ting, jeg har syet til hende.

  Mormor – taaak! 🙂 Flaskerne er nok sværere at skræmme væk… 😉

  Karen – thank you so much! 🙂

  Hanne – tak skal du have! 😉

 5. Katja says:

  Jeg har sagt det før – siger det gerne igen. Det er dæleme noget lækkert tøj du får syet der.

  Og der kan man bare se at du ikke kendte min egen blog. Det er faktisk en ulempe med den skabelon jeg bruger til bloggen – kan ikke lige finde ud af at lægge links ind i templaten…. hmmm og synes ikke lige at jeg har tid til at finde ud af nogle af de andre muligheder der er.

 6. Kitou says:

  yes well done
  very colourful
  I like this romper
  I wanted to sew it but my son is now too old.
  Bisous from France.
  By the way, where do u live?
  Very sunny place wahhhhhhou!!

 7. Frøken Solhat says:

  Så er man da solgt Astrid…. dejlig pige i en fantastisk smuk dragt. Jeg ville ønske jeg kunne gøre nummeret efter til min nye niece – men ak, hun må “nøjes” med en buket lyserøde pæoner ;0D

 8. Astrid says:

  Katja – tusinde tak! Man når så meget, når man er på barselsorlov, som man ikke har tid til ellers – det er altså skønt! Nu har jeg puttet din blog i min reader, så jeg skal nok finde tilbage! 😉

  Kitou – Thank you so much! I live in Denmark, and it is NOT always that sunny – we have had an incredible soring this year! 😉

  Frøken Solhat – tak skal du have! Nøjes er ikke ordet – tænk at få blomster af en, der kommer med vidunderlige pæoner – det sker altså ikke for tit! 🙂

 9. jeanette hegaard says:

  De er rigtig søde de sommerbukser. Kan hun ikke bruge dem med et par strømpebukser under, nu her det er lidt køligere?
  Og tænder – de er bare (også) så søde når de får tænder.
  Har lige været i mødregruppe i går, hvor en på 9 uger lige har fået 2 stk. – helt vildt tidligt ikk´.

 10. Astrid says:

  Jeanette – tak skal du have. Og jo, det kan hun bestemt – de ser bare ret sommerlige ud, så det ser lissom mere naturligt ud uden… Hold da op – 2 tænder i en alder af 9 uger – det er da ikke helt normen… 😉

A penny for your thoughts?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.